Skip links

Reglement

Danskleding

Net als bij elke andere sport heb je speciale kleding nodig. Bij de Dans Creatie geven we verschillende dansstijlen en je zult dus ook voor de verschillende stijlen spullen moeten hebben. We willen extra benadrukken dat dansschoenen nooit buiten gedragen mogen worden en dat het handig is om voor de voorstellingen een zwarte broek en zwarte sneakers te hebben. Alle spullen zijn verkrijgbaar bij Time to Dance.

Klassiek ballet (peuterdans)

Alle leerlingen vanaf 2 jaar hebben bij klassiek ballet altijd een lichtroze balletpakje, roze balletschoentjes en een roze balletpanty nodig (zonder teksten of opdruk). Leerlingen vanaf 8 jaar dragen een zwart balletpakje naar keuze, roze balletschoentjes en een roze balletpanty. Voor de spitzenles zijn uiteraard spitzen nodig. Het is heel belangrijk dat de docent goed je lichaam kan zien om je te kunnen corrigeren, daarom mag je in de les geen losse kleding aan. Ook alle opwarmvestjes 0f -shirts zijn in de kleur van het balletpak, dus roze of zwart. De leerlingen die dansen in selectielessen en/of Masterclass dragen een basis balletpak en mogen daar geen broekje of rokje overheen dragen.
Haren worden bij klassiek ballet in een knot gedragen.

Kidsdance

Kidsdance is een voorloper op Urban/Streetdance. De kledingvoorschriften zijn daarom ook hetzelfde. Belangrijk is dat de schoenen zwart zijn, dit mogen zwarte balletschoentjes zijn maar bij voorkeur zwarte danssneakers.

Urban

Voor Urban heb je leuke, stoere kleding nodig. Denk aan een dansbroek en een leuk shirt in een kleur die je zelf leuk vindt. Voor Urban heb je zwarte danssneakers nodig. Schoenen waar buiten op gelopen wordt mogen NIET in de danszalen gedragen worden! Leerlingen vanaf 13 jaar mogen ook op gewone gympen dansen, maar let er op dat hiermee niet buiten wordt gelopen. Tijdens de voorstellingen vragen we wel om zwarte danssneakers te dragen (selectiegroepen zwarte kistjes).

Modern

In de moderne les dragen leerlingen tot 14 jaar en de selectiegroepen een zwart pakje, zwarte panty zonder voet en een zwart kort broekje. Het is belangrijk dat de docent goed je lichaam kan zien, daarom mag je in de les niet al te losse kleding aan. Voor de oudere leerlingen en volwassenen is een legging met shirt ook prima. Je danst op sokken of met moderne ‘voetjes’. Haren worden in de moderne les altijd vast gedragen.

Tap

We tappen in zwarte danskleding en uiteraard met tapschoenen.

Mobiel

T/m 15 jaar tijdens de les inleveren bij de docent of in een kluisje doen.

Sieraden

Oorbellen, kettingen etc. zijn in verband met de veiligheid niet toegestaan.

Haren

Lang haar dient te worden vastgebonden. Voor de klassieke les bij voorkeur in een knot.

Eten en drinken

Het is niet toegestaan in een studio of in een kleedkamer te eten en/of te drinken.

Betaling

Van personen die in gebreke zijn gebleven van betaling kan de deelname in de les worden geweigerd. Ook als de leerling zich niet aan de regels van de Dans Creatie wenst te houden kan deze in de les worden geweigerd.

Opzegging

Opzeggingen dienen een maand van tevoren schriftelijk (of per email) bij onze administratie te worden gemeld. Terugstorting van contributie bij tussentijdse opzegging van leerlingen waarvoor jaarcontributie is betaald is alleen mogelijk in geval van verhuizing buiten de regio of bij langdurige ziekte of blessure. Hiervoor dient u contact op te nemen met onze administratie.

Verantwoording

Dans Creatie is niet verantwoordelijk voor het kwijtraken van spullen. Gevonden voorwerpen worden in een aparte tas in de kleedkamer en bij de bar bewaard. Na iedere vakantie worden deze spullen aan het “goede doel” geschonken. Haal uw eigendom er dus op tijd uit! Ook neemt Dans Creatie geen verantwoording voor alles wat buiten het lesuur van de leerling in één van de balletstudio’s of in de kleedruimtes gebeurt. De docent heeft op dat moment de zorg voor de leerlingen van de groep die les heeft.