Skip links

Dansproject scholen

Op zoek naar een project met dans op school?

Dans op school is uitstekend inzetbaar om leerlingen te motiveren, met elkaar te laten werken, te interesseren voor cultuur en veel meer. Dans projecten een formule waarbij leerlingen in één, twee of meerdere dagen een theatervoorstelling maken. Gedurende één of twee dagdelen komen de leerlingen actief in aanraking met dans. Aan het eind van het programma/projectweek sluiten we af met een door de leerlingen uitgevoerde voorstelling.

Het is ons doel om met een dansproject leerlingen kennis te laten maken met verschillende vormen van dans en in aanraking te laten komen met verschillende facetten die horen bij het maken van een voorstelling. Daarbij horen ook het zelf bedenken en stijlen van kostuums en eventueel decor.
Door samenwerking en respect voor elkaars mogelijkheden werken we aan een mooi eindresultaat. Of het nu gaat om kleuters, middenbouw-, bovenbouwleerlingen of het voortgezet onderwijs. Het kan bij aanvang of afsluiting van een schooljaar, maar ook bij feestelijke gelegenheden zoals bijvoorbeeld een jubileum of projectweek. De dansprojecten kunnen een mooie invulling zijn in het programma van de school.

De lessen kunnen plaatsvinden bij u op school of in de studio’s van Dans Creatie.  De lessen en voorstelling kunnen worden gegeven in de gymzaal en/of aula maar er zijn ook mogelijkheden in het theater. Thema’s gaan in overleg, natuurlijk hebben wij ook zelf veel ideeën en er is heel veel mogelijk.

Het lijkt ons een feest om met u en uw leerlingen een fantastisch programma neer te zetten wat ze nog lang bij zal blijven!

Prijzen

Een workshop duurt 60 minuten, de kosten zijn € 85,- per uur. Twee opvolgende uren achter elkaar kosten € 65,- per uur. De twee lesuren kunnen worden opgesplitst in 3 lessen van 40 minuten, totaal € 130,-. Voor de projecten betaal je 10 euro per leerling voor 4 lesuren van 45 minuten en een eindpresentatie. Voor workshops/ lessen die plaats vinden in de studio’s rekenen wij € 20,- per uur extra.