Skip links

Dansproject ouderen

Dansen is voor jong en oud

Dans Creatie verzorgt dansprojecten voor ouderen in het kader van Kunstkracht 55+. Dit is een programma van actieve kunstparticipatie voor ouderen in Westland dat door Westland Cultuurweb in samenwerking met Careyn en Pieter van Foreest wordt georganiseerd.

In zo’n dansproject krijgt beweging een nieuwe dimensie en kan letterlijk veel los maken, waarbij fysieke en mentale ‘grenzen’ worden verlegd. Onze dansdocente Laura Taal danst met ouderen (vaak dementerend) in zowel groep- als individuele danssessies. Met herinneringen, tal van emoties en heel veel plezier. Ouderen die in zichzelf gekeerd binnen komen bloeien op bij het horen van de muziek. Zij dansen samen met mantelzorgers en vrijwilligers: soms de docente volgend, dan weer zelfstandig improviserend.

Ook kunnen jonge leerlingen van Dans Creatie aansluiten om gezamenlijk voor én met de ouderen te dansen. Zo wordt kunst ingezet als persoonlijke expressie van de ouderen, zodat hun levensgeluk en plezier worden vergroot. En daarnaast is kunst hier de verbindende schakel tussen de ouderen en de leerlingen van Dans Creatie.

Bekijk de video