Skip links

Talentenklas

Op zoek naar leerlingen met een enorme passie voor dans!

Dans Creatie heeft een hele mooie dans vooropleiding voor leerlingen met een enorme passie voor dans die hun talent verder willen ontwikkelen. Bij de talentenklassen van Dans Creatie maken we programma’s op maat voor jouw talent. De dagen en tijden hangen af van het lespakket wat je gaat volgen. De Talentenklassen zijn te volgen voor leerlingen tussen de 9 en 18 jaar.

Kwaliteit

De kwaliteit van de Talentenklassen zal worden bereikt en geborgd door gediplomeerde en zeer ervaren docenten. De verschillende dansstijlen vereisen uiteraard verschillende docenten welke excelleren in hun vakgebied binnen dans. Zo zijn er docenten die zijn afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, Codarts Rotterdam, Artez Arnhem en het Albeda Danscollege. De kennis van deze docenten tillen de talentenklassen naar een hoger en voor het Westland uniek niveau.

Auditie/ beoordeling

Om tot een hoge opleidingskwaliteit te komen en om het toelatingsproces zo eerlijk mogelijk te maken, zullen er audities worden gehouden en/of zullen we het wel of niet toelaten tot de talentenklas laten afhangen van de docent die de leerling lesgeeft en de kwaliteiten van de leerling kent.

Leerlingen die zich willen inschrijven voor de auditie moeten ervaring in dans hebben (minimaal 2 jaar) voor zowel klassiek ballet en Urban-streetdance is noodzakelijk.

Tijdens de beoordelingen zullen dansers worden beoordeeld op hun danstalent, muzikaliteit en fysieke mogelijkheden. Maar ook passie voor dans en enthousiasme zullen een grote rol spelen. In september is het nog mogelijk voor leerlingen die zich later aanmelden, om in te stromen in de talentenklassen. De periode tot aan de herfstvakantie is voor alle leerlingen een proefperiode. Dit betekent dat de definitieve indeling van alle groepen daarna pas officieel is.

Talentenklas 1 9-12 jaar

Talentenklas 1 heeft als hoofdvakken Urban- streetdance, Hip-Hop, Jazz, Modern en Klassiek. Elke week krijgen ze op woensdag Klassiek ballet en Urban-streetdance lessen en op zaterdagmiddag Klassiek Masterclass, Hip-Hop en roulerend Modern en Jazz.

Talentenklas 2/3 12-15 jaar

Talentenklas 2/3 heeft als hoofdvakken Urban- streetdance, Hip-Hop, Jazz, Modern en Klassiek. Elke week krijgen ze op dinsdag of woensdag Klassiek. Zaterdagmiddag krijgen ze Hip-Hop en roulerend Modern en Jazz. Ben je ingedeeld met Klassiek op de woensdag bij Florence dan is het mogelijk om de Masterclass (MC2) op maandag van 17.30-18.30 uur erbij te kiezen.

Talentenklas 4 14-18 jaar

Talentenklas 4 heeft als hoofdvakken Urban- streetdance en Hip-Hop. Dit doen ze dan ook 3 uur per week. Modern en Jazz blijven ze roulerend erbij volgen en op zaterdag voor de techniek High Heels, omdat dit belangrijk is voor showdance en modeshows. In het vierde jaar richten we ons voornamelijk op performance. Het instuderen van choreografieën voor wedstrijden en optredens is dan ook het hoofddoel. Klassiek en Masterclass wordt nog steeds op hoog niveau aangeboden, maar hoort niet meer standaard bij het pakket. Dit zijn keuzevakken.

Wil je je aanmelden voor de talentenklassen? Dit kan via info@danscreatie.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Talentenklassen worden mede mogelijk gemaakt door: